GDPR privacy policy and cookies

We use various technical solutions to improve your web experience and to help you get more relevant information.
On this page we want to inform you about what kind of information we store and how it works to make you feel confident.

Information that you fill in on various forms on our website can be seen as personal data according to the Personal Data Act – PuL (1998: 204). Please note that the PUL will expire on May 25, 2018. The General Data Protection Regulation is a new data protection act that will begin on f.r.o.m. May 25th. GDPR replaces the Swedish Data Protection Act (PuL). We only store the information as long as it is relevant and at the same time we continue to work on the new GDPR legislation.

 

English version

TERMS AND CONDITIONS (short version)

BUY ART – General
Carnemalm.se is a website for various art by Therese Carnemalm. Via Carnemalm.se you buy art directly from the artist. Both original work in different techniques and prints are at offer.
On Carnemalm.se you buy your art easily and safely, payment is made via the payment provider Billmate. The artwork you have purchased is delivered by Post Nord or DHL (depending on size and weight of the item) and in most cases you can also choose to pick up your order yourself at the artist’s studio in Malmö, by arrangement with the artist.

At the moment it is only possible to get the smaller sized art (ca A4-A3) delivered internationally via the webshop, carnemalm.se. If you wish to buy Therese Carnemalms the bigger sized art from abroad, please contact us in person so we can help you with the delivery and shipping in the best way. You can of course buy as many artworks as you wish in one order.
We would love to hear from you. If you require further information about Therese Carnemalms artwork, advice about placing an order, have questions about the purchase, please contact us if you have any questions about purchases on Carnemalm.se:
info@carnemalm.se
+ 46 702 563606

PAYMENT
Payment is made via the payment provider Billmate. All orders are processed in Swedish kronor (SEK). Billmate Checkout currently offers the following payment options on Carnemalm.se:
• Card payment

  • Direct bank wire transfer by BankID
  • XXXXXXX

Regardless of which payment option you choose, it is Billmate that handle the payment transaction. If you have any questions regarding payment, please contact Billmate first.
info@billmate.se
https://www.billmate.se/kontakt
Click here for complete terms and conditions regarding Billmate Checkout.
http://www.billmatecheckout.se/sa-har-fungerar-det

DELIVERY
All art is being delivered to your nearest postoffice, and in most cases you can also choose whether you would prefer to pick it up yourself at the artist’s studio in Malmö. If you choose post delivery, shipping will be handled by PostNord/DHL. All art is sent with tracking as registered mail. The artwork will be handed over only upon presentation of a valid form of ID at the Postoffice. The artwork is handled with care and packaged by Carnemalm.se to ensure safe transport.
If you choose to pick your artwork up yourself at the artist’s studio, bring payment verification, please.

Standard delivery time is approximately 5-10 working days, counted from when you have received your order confirmation from Carnemalm.se It is rare that a print is out of stock but if so it can take up to 10 days to print the next batch of the edition. Our policy is to dispatch your order as fast as possible of course. We will inform you by e-mail if there is a delay for any reason and let you know expected delivery date. Also around the traditional holiday weeks there can be slight delays with the shipping.
Don´t panic if your purchase is required urgently for a special occasion, just let us know via e-mail and we will do all we can to meet your request of a faster shipping.

Please contact PostNord/DHL if you have questions regarding your delivery.
https://www.postnord.se/kundservice/kontakta-oss
http://www.dhl.se/sv/contact_center/kontakta_mail.html
Or contact Carnemalm.se:
info@carnemalm.se
+ 46 702 – 56 36 06

RETURNS & REFUNDS
We pack carefully and send the order in sturdy packaging to make sure it reaches you in pristine condition. We wish you to love your new art so in the very unlikely event that it should arrive damaged or faulty, please inform us as soon as possible and within 48 hours so that we can arrange for a refund or exchange.

If you are returning your order for any other reason, when purchasing artworks on Carnemalm.se there is always 14 days withdrawal according to the Consumer Protection Distance Selling act. Upon withdrawal, you pay for return shipping and all applicable insurance. If you choose to return the artwork on your own you yourself are responsible for returning the artwork in the condition the artwork was received. If you choose to return via a freight company the artwork should be returned via the same company used by Carnemalm.se. We recommend always selecting registered mail and please send all returns in the original packing as you received your for safe return (unless it is damaged, use similar packing methods). Please retain your proof of posting, as we can not be held responsible for items that get lost or damaged in transit.

The artwork must be returned within 14 days from the date the notification of withdrawal was submitted to Carnemalm.se.
Carnemalm.se shall pay back the amount as soon as possible, but no later than within 14 days from the date Carnemalm.se has received notification from PostNord/DHL that the artwork has been returned back. Additional details are listed below in Terms of Purchase.
Returns do not apply to purchases that have been made directly at the Artist’s studio, Carnemalm.se or other places where the artwork is available for purchase (for example art fairs or private galleries).

DISCLAIMER
We have endeavoured to give an accurate likeness of the colour and quality of Therese Carnemalms art. Due to i.e. transcription of different displays, light settings when we photographed or scanned the items,  the colours may vary slightly compared to the original artwork.

COOKIES

TYPES OF COOKIES
The following types of cookies may be used when you visit the Site:

Advertising Cookies
Advertising cookies are placed on your computer by advertisers and ad servers in
order to display advertisements that are most likely to be of interest to you. These
cookies allow advertisers and ad servers to gather information about your visits to
the Site and other websites, alternate the ads sent to a specific computer, and track
how often an ad has been viewed and by whom. These cookies are linked to a
computer and do not gather any personal information about you.

Analytics Cookies
Analytics cookies monitor how users reached the Site, and how they interact with
and move around once on the Site. These cookies let us know what features on the
Site are working the best and what features on the Site can be improved.

Our Cookies
Our cookies are “first-party cookies”, and can be either permanent or temporary.
These are necessary cookies, without which the Site won’t work properly or be able
to provide certain features and functionalities. Some of these may be manually
disabled in your browser, but may affect the functionality of the Site.

Personalization Cookies
Personalization cookies are used to recognize repeat visitors to the Site. We use
these cookies to record your browsing history, the pages you have visited, and your
settings and preferences each time you visit the Site.

TERMS OF PURCHASE AND CUSTOMER CARE
See full Terms of Purchase below (In Swedish).
Please, contact us at info@carnemalm.se, if you have any questions regarding your
purchase or the terms and conditions.

GDPR policy och cookies

Vi använder olika tekniska lösningar för att förbättra din webbupplevelse och för att hjälpa dig få mer relevant information.

På denna sida vill vi informera dig om vilken typ av information vi lagrar och hur det fungerar för att du ska känna dig trygg.

Information som du ifyller i olika former på vår hemsida kan ses som personuppgifter enligt personuppgiftslagen – PuL (1998: 204). Vänligen observera att PUL slutar att upphöra 25 maj 2018. General Data Protection Regulation är en ny dataskyddslag som börjar gälla f.r.o.m. den 25 maj. GDPR ersätter den svenska personuppgiftslagen (PuL).
Vi lagrar endast informationen så länge den är relevant och samtidigt fortsätter vi med arbetet att följa den nya GDPR lagstiftningen.

Personlig information

Vi lagrar dina personuppgifter när du fyller i ett formulär. Till exempel när du kontaktar oss lagrar du ditt namn, e-postadress och telefonnummer. När som helst kan du fråga oss vilken data vi har lagrat. Du kan också be oss om att ändra den eller radera den.

Hantering av e-post

Vi använder e-post för reklam, inbjudningar och andra marknadsföringsaktiviteter. Vi använder även anpassade e-postmeddelanden som är godkända och begärda av dig. Det gäller till exempel när du beställer ett information eller skickar en intresseanmälan.

Du kan när som helst avregistrera från dessa typer av e-postmeddelanden. Kontakta oss och vi kommer att se till att avregistrera dig.

Svensk version (Swedish version)

FULLSTÄNDIGA KÖP & LEVERANSVILLKOR

ALLMÄNTDessa köp- och leveransvillkor tillämpas på samtliga beställningar gjorda på StudioT hemsida, www.carnemalm.se, nedan även kallad webshopen, då kunden är konsument och leverans sker till en medlemsstat i EU. Med konsument avses en fysisk person som handlar för ändamål som faller utanför näringsverksamhet.Skulle annat lands lag än Sveriges vara tillämpliga gäller villkoren i de delar de inte avviker från tillämplig tvingande konsumentlagstiftning. StudioT följer självklart tillämplig tvingande konsumenträttslig lagstiftning. (Behövs första stycket alls?) För dig, som är privatperson, gäller Distansavtalslagen samt Konsumentköplagen, som har strikta bestämmelser, vilket innebär att lagen gäller, trots att du har avtalat om något annat. För företag, inklusive enskilda näringsidkare, gäller Köplagen, som är dispositiv, vilket innebär att avtal mellan företag gäller i första hand före lagen. Vi följer Personuppgiftslagen (PUL). När du, som är privatperson anger dina uppgifter, godkänner du också att vi lagrar och använder dina personuppgifter i vår verksamhet för att på bästa sätt kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig. Vi skyddar dina uppgifter enligt PUL och du har rätt att få ta del av uppgifterna samt att få dessa raderade om du så önskar. Ingen information som lämnas till StudioT kommer att lämnas ut eller säljas till tredje part. Skulle något villkor befinnas ogiltigt enligt vad som gäller enligt svensk eller EU rätt ska detta inte innebära att köpvillkoren i sin helhet blir ogiltiga utan det ogiltiga villkoret ska i så fall ersättas med likvärdig lagenlig text. Du måste vara minst 18 år för att handla hos StudioT.Om du är under 18 år måste du ha målsmans tillstånd. Sådant tillstånd kan ges genom att en vårdnadshavare skickar sitt uttryckliga tillstånd till oss med e-post. Alla falskbeställningar spåras och polisanmäls och om vi lidit ekonomisk skada kommer vi att kräva skadestånd. http://publikationer.konsumentverket.se/lagar/lathund-konsumentkoplagen http://www.konsumentverket.se/for-foretag/konsumentratt-for-foretagare/lagen-om-distansavtal-och-avtal-utanfor-affarslokaler/

PRIS, BETALNING OCH LEVERANS
Alla priser är angivna i svenska kronor (SEK). När du lagt varor i varukorgen och går till kassan, framgår vilket betalningssätt som gäller, om priserna är inklusive eller exklusive moms samt vilken momssats som i givet fall gäller. Betalningen sker i förskott. (Behöver man nämna PayPal Direktbetalning Swish, betalmetoden?) Vid beställning av tjänst gäller alltid 25% moms. Din beställning skickas inom 14 dagar såvida det inte framgår vid beställningen att leveranstiden är längre. Kontakta Studio T om du önskar snabbare leverans eller vill avhämta varan själv i ateljén.Du får bekräftelse på order/kvitto via mail. (Stämmer det? Hur funkar kvittensen, bekräftelsen?) Pris och tillgänglighet på produkterna baseras på tidpunkten då du la produkterna i kundvagnen. Vi förbehåller oss rätten att ändra priserna i samband med olika kampanjer med utlöpsdatum. Produkterna kan också ha sålts slut. När det tillkommer kostnader för frakt så finns det angivet i webbutikens kassa. Normalt tillkommer inga ytterligare avgifter, men om så är fallet vill det klart framgå under beställningsprocessen. (Läs mer nedan om ”Frakt”). I webbutiken kan varor eventuellt vara markerade med leveransindikering. Vi förbehåller oss rätten att stryka ej levererbar vara från din order med prisavdrag för densamma. Önskar du beställa annan, likvärd vara, är detta att betrakta som en ny order. Om du önskar avbeställa en vara på grund av dröjsmål med leveransen, är detta möjligt att göra fram till dess att varan effektuerats, dvs faktura eller frakthandling har skapats. Delleveranser sker endast på din begäran och medför ytterligare fraktkostnad för dig. (Läs mer om ”Ångerrätt” och ”Reklamation” nedan)När du gör din beställning framgår det i kassan vilket leveranssätt, som gäller. Det är ditt ansvar att se till att adressen, som du angett vid beställningstillfället, är korrekt.Förskottsbetalning ? Fakturering? Direktbetalning? Kortbetalning? (Behöver betalsätt nämnas? Bilden betalas väl alltid först, innan leverans?)
Din beställning skickas när betalning är genomförd och registrerad.

FRAKT
Varornas priser är angivna utan frakt. Om fraktkostnad tillkommer så ska den betalas av kund och kommer att visas i summan vid webshopens kassa. Frakt- och emballagekostnader inom Sverige ingår i den separat angivna fraktkostnaden. StudioT levererar i huvudsak med Postnord, Schenker eller DHL till ditt närmsta postkontor eller ett utlämningsställe, beroende på vad som är lämpligast vid varje tillfälle. Får emballaget inte plats i din brevlåda så skickar då postombudet en avi hem till dig alternativt ett SMS till angivet mobiltelefonnummer. Observera att den beställare du angett i ordern måste visa legitimation när paketet hämtas ut.(Två sista meningarna onödiga?)Fraktkostnad för övriga länder i Norden, Europa och Internationellt, beräknas per beställning och är beroende av varans storlek och vikt. Vi skickar paketen inom 14 dagar från beställning. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretagen.(Hur gör jag egentligen med frakt? Läggs det in i systemet beroende på var beställningen kommer i från? Jag besöker Posten efter helgen och dubbelkollar. Tror det är bäst att skriva kategorier som Bengt föreslog) Observera att det enligt lag är du som ska betala för returfraktkostnaderna.

OAVHÄMTAD FÖRSÄNDELSE
Det är ditt ansvar att lösa ut försändelsen på utlämningsstället inom den tid, som står angivet på avin. Om du inte kan ta emot paketet vid leverans, eller inte hämtar ut ditt paket på utlämningsstället, skickas det tillbaka till oss och vi kan då komma att debitera dig en skälig summa för frakt- och administrativa kostnader. Betalas inte denna kostnad, lämnas kravet vidare till inkasso med högre kostnader som följd.

ÄNDRING AV BESTÄLLNING
Du kan göra ändringar i din beställning av lagerförda varor fram till dess att beställningen har effektuerats. Om ändringen godkänns kommer eventuella prisdifferenser att regleras enligt det pris, som gäller vid ändringstidpunkten. Privatpersoner har ångerrätt (se under rubriken ”Ångerrätt”).

AVBESTÄLLNING
En avbeställning är inte giltig förrän du mottagit bekräftelse från oss. Du kan avbeställa din order utan kostnad för dig fram till dess att beställningen har effektuerats. Efter denna tidpunkt är du, som beställt till ditt företag, skyldig att ta emot leveransen. Företag som avbeställer en specialtillverkad vara måste betala ersättning för kostnader fram till avbeställningen samt för utebliven vinst.

ÅNGERRÄTT
Kontakta alltid StudioT direkt vid reklamationer, returer, skadad vara, etc. Som privatperson har du enligt Distansavtalslagen rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar. Du får kontrollera en vara på samma sätt som i en fysisk butik men om varan har använts eller hanterats oförsiktigt, så att den inte längre kan säljas som ny, blir du skyldig att ersätta StudioT för varans värdeminskning. Observera att det enligt lag är du som ska betala för returfraktkostnaderna.Ångerfristen börjar löpa den dag du mottagit varan. Om du ångrar köpet måste varan återlämnas oanvänd, i oskadat skick och med obruten förpackning/försegling/teknisk plombering.Du kommer att få en bekräftelse på att vi mottagit ditt meddelande om att du ångrar dit köp, varefter vi tar ställning till, om du uppfyller de förutsättningar som krävs för att kunna tillämpa ångerrätten. Du kommer därefter att motta ett svar med e-post från oss, i givet fall med information om hur du ska skicka tillbaka varan.Efter mottagandet av den återsända varan kommer köpesumman att återbetalas till dig inom 14 dagar räknat från dagen då vi mottog meddelandet om ångerrätt. Såvida vi inte kommer överens om en ny uppgörelse. Tjänster: Om du beställt en tjänst, börjar ångerfristen löpa den dag, vi bekräftade din beställning. Om du samtyckt till att en tjänst börjar utföras och denna har slutförts, kan du inte ångra dig, om du dessförinnan gått med på att avstå från ångerrätten. Du har heller inte rätt att ångra dig om tjänsten påbörjats under ångerfristen med ditt samtycke, och tjänsten på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas, om förseglingen brutits eller du har registrerat licensen.Konsumentverkets blankett för utövande av ångerrätt

REKLAMATION OCH RETUR
Du som är privatperson har 14 dagars bytesrätt/ångerrätt när du handlar online. Det innebär att du inom 14 dagar från att du mottagit din försändelse kan skicka tillbaka oanvända, oskadade varor. Om en vara har använts eller hanterats oförsiktigt, så att den inte längre kan säljas som ny, blir du skyldig att ersätta webbutiken för värdeminskningen. För att kunna fastställa en varas egenskaper eller funktion måste du i vissa fall bryta förpackningen, som i så fall ska öppnas så varsamt som möjligt samt återsändas tillsammans med varan. Observera att du inte har bytes- eller ångerrätt för vara som tillverkats enligt dina anvisningar eller som annars har fått en tydlig personlig prägel, vara som inte lämpligen kan återlämnas pga. hälso- eller hygienskäl om förseglingen har brutits, vara som snabbt kan försämras eller bli för gammal.Om varan är trasig när du öppnar försändelsen eller om det blir fel på varan har du, som är privatperson, reklamationsrätt i totalt 3 år från du mottog paketet. Reklamation måste dock göras inom skälig tid och senast 2 månader efter att du upptäckte felet. Företag bör undersöka varan i samband med mottagandet och reklamera eventuella fel, snarast eller inom skälig tid. Fel som uppstår därefter kan reklameras inom eventuell garantiperioden. I annat fall hänvisar vi till respektive tillverkare eller serviceställe.Privatperson, som utnyttjar sin ångerrätt, betalar själv fraktkostnaden för den returnerade varan. Vid fel i varan återbetalar vi returfrakten samt vad du betalat för den skadade eller felaktigt levererade varan förutsatt att vi inte kan skicka en ny vara till dig inom skälig tid.Ett retur- eller reklamationsnummer ska alltid bifogas. Returer och reklamationer utan godkänt retur- eller reklamationsnummer accepteras ej.

INSTRUKTIONER
Denna instruktion gäller alla typer av returbegäran.
Det är viktigt att du fyller i samtliga fält i returblanketten. Returnumret är giltigt i 14 dagar och returen måste vara oss tillhanda inom dessa dagar.
• Vi kommer att kontakta dig per e-post så fort din begäran har mottagits och kontrollerats.
• Vid retur MÅSTE alla produkter returneras i originalförpackningar komplett med samtliga tillbehör.
• Tänk på att alltid skicka produkten i ytteremballage för att inte skada originalförpackningen.
• Förpacka varan väl för att undvika skador.
•Bifoga en kopia av returbekräftelsen i returen och skicka den till oss.
OBS! Returer som skickas in utan godkänt retur- eller reklamationsnummer accepteras ej.

REKLAMATIONER OCH RETUR
Om du som är privatperson mottagit en skadad produkt, eller om vi skickat fel vara, måste du reklamera varan snarast och senast inom 2 månader från att du upptäckte eller borde ha upptäckt felet. Reklamationstiden är som mest 3 år beroende på varans beskaffenhet samt eventuell garantiutfästelse.Om du som är företagare mottagit en skadad produkt, eller vi skickat fel vara, ska du reklamera snarast efter att du tog emot varan.Det gäller för såväl privatpersoner som företag, att den skadade respektive felaktigt skickade varan ska återsändas i likadan förpackning och med samma transportföretag, som när den mottogs, tillsammans med en utförlig beskrivning av felet.Du ska i så fall reklamera genom att följa instruktionerna nedan. (Skriv punktvis).Om vi inte kan skicka en ny vara till dig inom skälig tid, återbetalar vi returfrakten samt vad du betalat för den skadade eller felaktigt skickade varan.Kompatibilitetsproblem kan förekommer mellan olika produkter och verk, och vi rekommenderar dig därför att ta reda på det behöver innan du gör din beställning för att på så sätt undvika onödiga kostnader. •Denna instruktion gäller alla typer av returbegäran.
Det är viktigt att du fyller i samtliga fält i returblanketten. Returnumret är giltigt i 14 dagar och returen måste vara oss tillhanda inom dessa dagar.•Vi kommer att kontakta dig per e-post så fort din begäran har mottagits och kontrollerats.•Vid retur MÅSTE alla produkter returneras i originalförpackningar komplett med samtliga tillbehör.• Tänk på att alltid skicka produkten i ytteremballage för att inte skada originalförpackningen.•Förpacka varan väl för att undvika skador.•Bifoga en kopia av returbekräftelsen i returen och skicka den till oss.

RESERVATIONER
Vi reserverar oss mot eventuella skriv- och tryckfel samt mot fel i information och specifikationer vad gäller varor och tjänster som förekommer i vårt sortiment. Tänk på att färger i produktbilderna kan avvika något från den verkliga färgen på grund av ljusförhållanden vid fotografering/skanning och att färgåtergivningen kan variera mellan olika tekniska skärmar och displayer. Är du inte nöjd med varan kan du returnera den (se ovan ”Ångerrätt”).

COOKIES
Denna webbutik använder sig av cookies enligt Electronic Communications Act, 25 juli 2003. En cookie är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information för att hjälpa webbutiken att identifiera och följa användare. Cookies finns som sessionscookies och som cookies som lagras permanent på din dator. Under tiden för ditt första besök i webbutiken blir din webbläsare tilldelad en sessionscookie som är unik och som används för att inte blanda ihop dig som användare med andra användare. För att kunna använda webbutiken bör du tillåta cookies i din webbläsare. Denna typ av cookie används enbart för att ge dig som besökare en bättre upplevelse och support och lagrar inga personlig uppgifter om dig. Cookies kan raderas. I denna webbutik används cookies exempelvis för att hålla koll på din kundvagn, dina inställningar och vilka sidor du besökt för att kunna ge dig en bättre kundupplevelse och support.

FORCE MAJEURE
Båda parter ska vara befriade från fullgörande av avtalet om fullgörandet förhindras eller väsentligen försvåras av omständighet som part inte rimligen kunnat råda över eller förutse. Följande och liknande omständigheter skall anses utgöra befrielsegrunder där de hindrar eller försvårar avtalets fullgörelse: myndighets beslut, eldsvåda, krig, mobilisering, rekvisition, beslag, valutarestriktioner, allmän varuknapphet, knapphet på transportmedel, strejk, lockout, elavbrott, inskränkningar i form av drivkraft samt fel i eller försening av leveranser från underleverantörer som har sin grund i sådan omständighet som avses i denna punkt eller andra omständigheter som part ej kan råda över, som antingen hindrar eller försvårar parts fullgörande i sådan grad, att det ej kan ske annat än till onormalt hög kostnad.

TVIST
StudioT strävar efter att samtliga kunder ska vara nöjda såklart. Vi försöker alltid i första hand komma överens med dig om någonting har blivit fel. Om vi trots våra ansträngningar inte kan komma överens så rekommenderar vi dig att vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) som tillhandahåller ett kostnadsfritt förfarande, som privatpersoner kan utnyttja i tillfälle av tvist. Vi har som policy att alltid följa ARN:s rekommendationer. Tvist mellan företag avgörs av allmän domstol.

KONTAKTUPPGIFTER
Kontakta oss direkt vid frågor.
StudioT, Therese Carnemalm
info@carnemalm.se, Velandergatan 112, 215 65 Malmö, www.carnemalm.se
Innehar F/A-skattebevis
Organisationsnummer: 660311-4346

Close Menu
×
×

Cart

Your Name *
Your Email *

Subject

Your Message